Latest Entries »

story 1

location: heart of peninsular malaya

time: 1.20 am

mood:. story telling

hello guys..olh sbb skng ni musim cuti, maka gua igt nak bersama wp gua ni lah
nak solek dia, edit2 sket…tacap2 mana yg ptt..
ala, “sembang lebat”…padahal xwat papapown..nyampah!!..haha

ok2..we jst straigt frwrd ok…korang penah kantoi x??
xkesahlah lah kantoi watpa, mrompak, mnyamun, mengmpat, me me me…etc
ap prasan korg pas kna trkantoi??..enak??, lazat??..ka speechless??..
haa…gua pown byk kali terkantoi…mcm2 lah..
tp yg pling gua igt skali kantoi sbb “ponteng solat”!!..adehh
la ” tu jak ka ko nak crita, ak pown pena wat“..relax braderr..gua xabis crita g ni..
crita dia cmni, tyme skolah lu, ktrng suma kna solat jmaah,
start magrib smpi abis isyak duk kat msjid..ari2 yoo..bgus kann
then, 1 ari yg ckup memalangkan..tyme tu azan isyak, ktrng blik hstel bajet nak minum
alih2 abis je azan trus masuk bilik…huh!!..dajal sungguh
tp malangnya…adess, ad plak ustaz yg trprsan, ktrng pown cpat2 ttp lmpu
ad yg masuk bwa katil, smbunyi tepi loker…hahaha, gelabahhh
yg xbestnya tu, ustaz tu dtg bilik pastu wat mcm ispektor keluzon plak
saja pusing bilik lelama, duduk ats katil…mcm tau2 ja ktrg ad kat stu
alih2…ktrng kuar sndiri sbb xtahan dah…tetapi!!..ustaz tu mmg btui2 nak knakan ktrng
dia suh smbunyi balik, then dia pnggil senior2 yg dah abis smyg suma dtg bilik
HAHAHAHAH, aduii..mmg ak rsa kat dlm cinema pown ada,
rmi gila dtg tgk, siap tunduk, meniarap bawah katil lg sbb nak tgk ktrng
ak wat muka slmba jak smbil gelak kat bwh katil tu..damn!!…
apasal lah ak pilih bwah katil, kalu ak smbunyi ats katil kan bes..
ciss btull..tp xpa sbb bkn ak sorg jak..rmi g…ahaha
pastu bru la ustaz tu suh kmi kuar,..smpt gak kna 2,3 kali pukulan maut..
hadoii…ustaz2..smpi skng gua igt namas ustaz tu..
dia xdalah grg sgt..tp besalah, cikgu kna bsikap tegas
lebih2 soal agama ni kan…hmmm
memori btui..pahni gua nak kongsi cita lain plak
wokey!!..may peace be upon u…aslm..XD

haha, akn ku pastikan ianya xkkan berulang mcm gini…xd

Giggle 1

location: home
time: 11.48 pm
mood: empty again

KILANG BAS??..BAS KILANG?? PEROMPAK??…apakah??..

Suatu hari, sebuah bas kilang yang memuatkan pekerja wanita sahaja sedang menuju kilang kayu yang terletak jauh dari kawasan kampung. Dalam perjalanan tu..mereka terpaksa melalui kebun getah yang sangat luas..

Nak di jadikan cerita..ada seorang mamat kat tepi jalan menahan bas tersebut..nak mintak tumpang..jadi bas tu pun berhenti la… Tetiba..lebih kurang 6 orang perompak keluar nak merompak bas tersebut..

Sorang perompak berkata..

” Keluarkan dan bagi semua barang kemas yang korang ada..!!Cepat..!!”

Sorang pekerja kilang tu membalas..

” ..tapi..kami tak bawak barang kemas kalau gi keja..duit pun sikit je..”

Perompak berfikir seketika..

“Ha..gini la..sebab korang takder brang kemas & duit..kami rogol korang SEMUA..ahahhaa..”

Pekerja kilang yang muda berkata..

” Alalaa…takkan la makcik yang kat belakang tu nak rogol jugak..tak kesian ker..”

Tetiba..makcik tu berdiri..

” Weh..ko nie..tak paham ker..kalau dia cakap SEMUA..SEMUA la..”

hahahahahaha…

Now i know

location: my 2nd home

time: 1.14 a.m

mood: listening songs

adui..after brapa kali pikir2, bru dpt idea nak post pasal pa..hihi
korek punye korek tiba2 ak teringt stu benda..”aurora”
ni suma pasal mmber ak pnah ckp ad lagu aurora..sound intrisitng right?
then ak pown mla beryahooling n googling
hey, guess wat i’d found.hmm
ok2..1 song dat really2 great, awesome, superb, nice..bla2
i really2 enjoy it..
tjuk lagu dia “AHMAD”.. “sbb tu bg highest gratitude nga lgu ni”..hahah
jom ramai2 buka youtube skng then nyanyi ikut lirik nih.. 


Hai Ahmad….
Ahmad..Ahmad…

Pertama kali si aku malu-malu,
Saat ku dekat ku ragu-ragu
Mungkinkah dia suka padaku
Ah Ah Ahmad…

Ternyata tanpa ku duga-duga,
Aku terima salam darinya
Bergetar saatku membalasnya,
Ah Ah Ahmad…

Dialah idola,
Dialah superstar,
Mampu menggetarkan ranah jiwa

Dia yg ku nanti,
Selalu terpuji,
Ingin ku dekat, selalu ku dekat..

Ahmad…
Kau selalu dihatiku
Ahmad…
Luluhkan keangkuhanku,
Ahmad…
Ingin aku cepat-cepat,
Bercinta dengan lelaki paling hebat..

Ahmad…
Peribadinya sederhana,
Ahmad…
Tiada banyak bicara,
Ahmad…
Ku tak mahu lama-lama,
Mendekat kepadaku dengan segera..

Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….

ha..nila pnyayi asal lgu ni..
kalu nk tau nma dia..hmm..lu pikirlah sndri..kah2
 she sing this song 4 a person name ahmad..
omaigod, my name start wif ahmad
WADDE!!..jgn prasan sgt lah weh..hihihi 

location:.kuo

time: 1.33 pm

mood: happy weekend

WADDE!!…it’s weekend guys..n i’ve no idea on wat to do..

dri pg smpi nak tido ni ak xtahu nak wat pe..hahah

nak wat cmna..suma org dah berbalikan..n me, still here…ciss

hey, sok dah nak grak…RAUB..here i come..heheh..

nak dpndekn crita, esok gua nak berhijrah ke RAUB pahang plak..

searching something new there..babai area tgh..gua nak g area pntai timur plak ni

hehe, btw,  miss my hometown so much..” land below the wind”..

hmm, xpelah…org kta jauh perjalanan luas pemandangan

i take it as a motivation 4me..learn frm the experience..:))

yelah, hidup ni kalu kita hanya tahu bngga dgn ap yg kita ad, xkkan kmana lah derr

tgk2 lah sket dunia luar, dunia org lain…bru bleh compare.

bila dah smpai masa, maka pulanglah kembali ketanah air..

buat pmbaharuan, buat pnmbahbaikkan..utk bangsamu..

WALAWEHHH..sembang bagai org bimbang..hahahha

but it’s true ryte..just take a tyme n  think about it..

ehh lupa…today it’s mothers day…

fuhh…mum, ur the special one in my life..

no matter wat happen, u always beside me..

u give me a spirit to live in this fascinate world..

u always make me smiley, sing me a song when i’m sad..

no one can replace u..

HAPPY MOTHER’S DAY..

luv u mom…:))

cuz mom never stop to fix our problems..:))

location: on my desk

tyme: 2.05 am

mood: sangap mau drive..

hey guys..cuti punya pasal, ak pown mulalah malar nak update2 blog.

yalah, xkkan nak tido jak, at least i’ve things to do kan..

updating my blog, so xdalah nmpk  berhabuk sangettt..

owh yeah, td gua g mkn n singgah jap kat 7E, tibe2…jeng2..

gua ternmpk my favrite things,..”TOP GEAR MAGAZINES”..

walaweh, i thought it’s a new edition, ape lg, trus blilah wlwpon tgh2 sengkekk ni..xpe

minat nyer pasal..dah lar trlapas edsi lpas, damn!!..

ok, dah bce sket tp xabis lagi..btw, i’ve attract wif the new version of lambo.

so, i made decision to share wif my freinds via fb/ wp..

It’s a LAMBORGHINI AVENTADOR (pronounced “event -a-door”)

yeah, wadde!!..this car make me feel so amazedd..

the new Lambo is properly new, and began life on a sheet of paper that wasn’t so much white as virginal.

new V12, new carbon fibre monocoque chasis new gear box wif 7 speed independent shifting rod.

PERFOMANCE: 0-62mph in 2.9 secs, max sped 217 mph..still the fastest car ever doneE

ENGINE: 6498 CC V12, max power output 691bhp at 8250 rpm, torque  509lb ft at 5500 rpm

“reduced the weight of every component, increased power but decreased comsumption and co2 emissions”

“30 % lighter than mucielago”..

hmm, maybe i shuld not write everything here..

visit top gear for more information about this extremely advanced engineer cars

omaigod..can’t imagine if i drive this car..hihi

WANNA..DUNNO..GONNA

TOP 50 POPULAR CHAT & TEXT ACRONYMS

  1. 2moro – Tomorrow
  2. 2nite – Tonight
  3. BRB – Be Right Back
  4. BTW – By The Way
  5. B4N – Bye For Now
  6. BCNU – Be Seeing You
  7. BFF – Best Friends Forever
  8. CYA – Cover Your Ass -or- See Ya
  9. DBEYR – Don’t Believe Everything You Read
  10. DILLIGAS – Do I Look Like I Give A Sh**
  11. FUD – Fear, Uncertainty, and Disinformation
  12. FWIW – For What It’s Worth
  13. GR8 – Great
  14. ILY – I Love You
  15. IMHO – In My Humble Opinion
  16. IRL – In Real Life
  17. ISO – In Search Of
  18. J/K – Just Kidding
  19. L8R – Later
  20. LMAO – Laughing My Ass Off
  21. LOL – Laughing Out Loud -or- Lots Of Love
  22. LYLAS – Love You Like A Sister
  23. MHOTY – My Hat’s Off To You
  24. NIMBY – Not In My Back Yard
  25. NP – No Problem -or- Nosy Parents
  26. NUB – New person to a site or game
  27. OIC – Oh, I See
  28. OMG – Oh My God
  29. OT – Off Topic
  30. POV – Point Of View
  31. RBTL – Read Between The Lines
  32. ROTFLMAO – Rolling On The Floor Laughing My Ass Off
  33. RT – Real Time
  34. THX or TX or THKS – Thanks
  35. SH – Sh** Happens
  36. SITD – Still In The Dark
  37. SOL – Sh** Out of Luck
  38. STBY – Sucks To Be You
  39. SWAK – Sealed (or Sent) With A Kiss
  40. TFH – Thread From Hell
  41. RTM or RTFM – Read The Manual -or- Read The F***ing Manual
  42. TLC – Tender Loving Care
  43. TMI – Too Much Information
  44. TTYL – Talk To You Later -or- Type To You Later
  45. TYVM – Thank You Very Much
  46. VBG – Very Big Grin
  47. WEG – Wicked Evil Grin
  48. WTF – What The F***
  49. WYWH – Wish You Were Here
  50. XOXO – Hugs and Kisses
for more info, please  googleling or yahooling via netlingo.com..XD
“engeeelish is fun”..

location: kuo

tyme: 2. 23pm

mood: kosong

walawehh…cuti sudehh..xsngka, cpat beno masa berlalu

hmm, abis dah tahun 3 kat sni, ad lagi stahun…heee

wokey2..xpayah lah kan mau taching2..cma mau djadikan crita jak ni

firstly, gua nak ucap CONGRATULATION !!  to all my friends yg dah abis stadi..

xsngka cepat btui masa berlalu..3 tahun rasa mcm singat tp mcm2 sdh berlaku

hmm, tnggal lah ktrong yg 4 tahun ni terkontang kanting d sni..ciss

owh yeah, actullay studnts who r taking edu, eng, law must cmplete their study in 4years..huhu

xpa2, truskan usha…life must go on ok..

skg ni msa cuti, 4 bulan yoo..lama gilaaa

i’ve no idea on what to do..just wasting my tyme wif sleeping, surfing n lepaking…XD

next week bru mau start pikir apa2 yg patut..

kalu nak ikutkan hati, mmg mau syak ku redah stu dunia ni

p berjalan2 berpoya2 beriya2..haihh, kalaulah ad dato yg snggup sponsor 

oh god, wish this happen ryte now,,,on the spot..hahahha

wanna say gud luck suma yg nga berintern2..

jgn lpa kalu dah masuk elaun bank in kat gua..haha

wish someday i could be here…

amazing world thru “Aotearoa” eyes..:))

GILANYA..

LOCATION: ATS LANTAI!!

TYME: 5.24 PM

MOOD:.kosong

pergh!!..berhabuk2 dah blog ak ni..dah lma ak tgglkan..

nsb baek ak masih igt pasword dia..huhu, alahai, sian kau ekk..

dlu ak slalu belai2, ari2 ak jenguk ko…skng ni mcm haremmm..sian deh lorhh..

ok2, start ari ni ak akan jga lg ko ek..kasi mndi ko ari2 nga post2 ak ntah pape..wokoekwokeok..

hmm, actually kan..byk bnda nak crita kat sni…tp bla nak tulis je, trus ilang suma bnda..haihh

stress btul nih.kalu xslap sdh dkat 2 bulan ndak da post apa2 dsni..

bknnya xda msa ad tp MIM ALIF LAM SIN…hehe..byk kerja kowt.

alahai,.stress btuii sem ni, assgnt belambak2..stadinya ntah kemna..asaiment je

ak igt bgus suh nc tukar nma jadi Unvrsiti Kerja Malaysia..hahahahah

WTFISH!!, sembang bagai org bimbang..bknnya xleh wat..ade je masa cma kan..

sikap  bertangguh tu, mmg btul2 suweyy lah…ha, skng RSAKAN!!..

skng ni dah nak msuk last week..tyme nilah byk keja nak kna antr..

tyme ni jugaklah kna korbankn masa tido, main, segala bagai…damn!!..

huhuh,.to be continued…”ad cite lain yg lbih pntign dri ni”..tggu ekk..XD

woit2..ha ni kucing aku.nma die FUTIH…tgk mte die tu..paki kontek lens kan..haha

huhu, ak post kat sni sbb ak dpt tau kucing aku ni dah meninggal,..

siot nyer kete yg langgar…xde prikmanusian btui..

pnat2 org jge, siap ad rumah lg, bg mndi, friskies suma..adehh

die ni ad 3 org adik bdadik..sumanya wrna putih..tp die ni lain sket

mata dia tu mengancamm jiwa dan raga..bahahaha

wahai c FUTIH, smga ko brsamdi ngan aman ekk

…R.I.P….

J.E.M.E.N.T.A.H LAGI…~~

Location: kkm

tyme: 10.29 pm

mood: kenyang gilerr…

 

alahai..eran btul, makan smpi  ¾ kali sehari…tp xgak besar2..

tgk lombu, karabau makan rumput jak tp badan die..fuhh..”berotot 2 syhiall”..hahah

mgkin sbb ak ni slalu mkn xabis kot..heeeeee

nak wat cmne, dah pewot ak kecik, usus plak xdpt nak isi byk..

kalu paksa kang muntah plak…”mcm bulimia”..oh noooooooo

hmm..ok2..ni gua nak cte pasal trip gua aritu g jementah…

sapa2 yg xtau jementah tu kat mna check google maps skng!!…

hmm, ni kalu ikut dah 2 kali ak g…aritu g bercti yg ni g mlwat plak..

ha, actually, ak g mlawat mmber ak yg xcdnt tu..

umah die kat jmntah lerr…dkt2 nga gunung ledang..

aritu gua g naik mto yg ni naik kete…xlarat la nak naik mto..kang mcm2 aksi ak wat..xd

kalu jnis2 yg Ducitta ke Honda cpr ke xpe gak..sklip mta bleh smpi..haha

nsb lerr ade mmber gua nak ikot..kalu g sorg2 takut sesat lah wehh…

nak kte jauh xgak dlm 2jam smpi dah tp sbb tyme tu CNY so byklah “speedo2 rapped”

ha, kalu nak tau, ak nga mmber ak ni dua2 borneoan..

kra terer lah sbb tau jalan kat tnh melayu ni..hahahhahahah

sempat gak lah kmi g tgk banjir yg kat segamat tu..

fuss, terok lah…mcm tsunami kecil2..air laju gile..tp area umah mmber ak ni xkne..

alahai..tyme balik tu yg wat ak stress gile nak mmpus…

jammed lah siot…dri ayer keroh tu  smpi bangi ni ha..

mmg cram lah kaki ak, vontot pown kemps da…mna xnye “20 km/j je kot”…pokemonn!!

ohoho, rsanya nilah first tyme ak drve kat sni..

dlu cuak sbb tgk org kat sni drve mcm nak tmpah kubur awal2..haha

tp allah itu maha berkuasa,..kalu nak jadi…jadi gak kan..

so ak branikan diri lerr…alhamdulillah..selamat ngan jayanya…ngeee

trip kali ni ktrg xdepown g mne2, brske2 sna sni..

sbb mmg hajat baek nak g lawat org sakit je..

hehhehehe

 

HATE THIS!!…..GRRR

 

tu dia..”syaitan merah”

location: bilik lerr

tyme: 4.35 pm

mood: exam maa

yeahhhhhhhh….glory2 man u..hahaha

wat a goal from rooney…its awesome..xd

sjak akhir2 bru ko nak dpt rntak cri goal ek..

asal tyme awal2 musim xwat…haih..xpe2..keep it up..

btw..for me man of the match for the game is silva..

great player..prfct through ball, ..

hmm…perfect gme, xsia2 g tgk…pdhl mmg nak tgk pown..hahah

xpuas ati sket kat nani ni..asyik nak rembat dri jauh je..

chances goal tu mmg ade tp 1/10…wat the fish!!

its football ok,, team work tu penting..

dah lerr xde style sndri..nak ikut2 gaya ronaldo tu watpe…haihh..

hmm…game smlm mmg ptt man u amek lah..

hahah..tevez pown mcm xnmpk jerr…keke

owh giggs..ko bleh kuar umah la…hahah

 

Manchester united  2 ( nani, rooney)

Manchester city        1 ( silva, tanx to dzeko for the try )nsb je..xd

 

ha..tu diaa..smat kan..berba n rooney dah wat ni….xd