Archive for February, 2011


J.E.M.E.N.T.A.H LAGI…~~

Location: kkm

tyme: 10.29 pm

mood: kenyang gilerr…

 

alahai..eran btul, makan smpi  ¾ kali sehari…tp xgak besar2..

tgk lombu, karabau makan rumput jak tp badan die..fuhh..”berotot 2 syhiall”..hahah

mgkin sbb ak ni slalu mkn xabis kot..heeeeee

nak wat cmne, dah pewot ak kecik, usus plak xdpt nak isi byk..

kalu paksa kang muntah plak…”mcm bulimia”..oh noooooooo

hmm..ok2..ni gua nak cte pasal trip gua aritu g jementah…

sapa2 yg xtau jementah tu kat mna check google maps skng!!…

hmm, ni kalu ikut dah 2 kali ak g…aritu g bercti yg ni g mlwat plak..

ha, actually, ak g mlawat mmber ak yg xcdnt tu..

umah die kat jmntah lerr…dkt2 nga gunung ledang..

aritu gua g naik mto yg ni naik kete…xlarat la nak naik mto..kang mcm2 aksi ak wat..xd

kalu jnis2 yg Ducitta ke Honda cpr ke xpe gak..sklip mta bleh smpi..haha

nsb lerr ade mmber gua nak ikot..kalu g sorg2 takut sesat lah wehh…

nak kte jauh xgak dlm 2jam smpi dah tp sbb tyme tu CNY so byklah “speedo2 rapped”

ha, kalu nak tau, ak nga mmber ak ni dua2 borneoan..

kra terer lah sbb tau jalan kat tnh melayu ni..hahahhahahah

sempat gak lah kmi g tgk banjir yg kat segamat tu..

fuss, terok lah…mcm tsunami kecil2..air laju gile..tp area umah mmber ak ni xkne..

alahai..tyme balik tu yg wat ak stress gile nak mmpus…

jammed lah siot…dri ayer keroh tu  smpi bangi ni ha..

mmg cram lah kaki ak, vontot pown kemps da…mna xnye “20 km/j je kot”…pokemonn!!

ohoho, rsanya nilah first tyme ak drve kat sni..

dlu cuak sbb tgk org kat sni drve mcm nak tmpah kubur awal2..haha

tp allah itu maha berkuasa,..kalu nak jadi…jadi gak kan..

so ak branikan diri lerr…alhamdulillah..selamat ngan jayanya…ngeee

trip kali ni ktrg xdepown g mne2, brske2 sna sni..

sbb mmg hajat baek nak g lawat org sakit je..

hehhehehe

 

HATE THIS!!…..GRRR

 

Advertisements

tu dia..”syaitan merah”

location: bilik lerr

tyme: 4.35 pm

mood: exam maa

yeahhhhhhhh….glory2 man u..hahaha

wat a goal from rooney…its awesome..xd

sjak akhir2 bru ko nak dpt rntak cri goal ek..

asal tyme awal2 musim xwat…haih..xpe2..keep it up..

btw..for me man of the match for the game is silva..

great player..prfct through ball, ..

hmm…perfect gme, xsia2 g tgk…pdhl mmg nak tgk pown..hahah

xpuas ati sket kat nani ni..asyik nak rembat dri jauh je..

chances goal tu mmg ade tp 1/10…wat the fish!!

its football ok,, team work tu penting..

dah lerr xde style sndri..nak ikut2 gaya ronaldo tu watpe…haihh..

hmm…game smlm mmg ptt man u amek lah..

hahah..tevez pown mcm xnmpk jerr…keke

owh giggs..ko bleh kuar umah la…hahah

 

Manchester united  2 ( nani, rooney)

Manchester city        1 ( silva, tanx to dzeko for the try )nsb je..xd

 

ha..tu diaa..smat kan..berba n rooney dah wat ni….xd

 

 

 

 

..Half Way..

location: ba alif nga ya

tyme: 11.26 pm

mood: kosong lg..

haihh..bilalah ak nak balik ni..cti dah separuh dah tp ak msi duk hstel ni lg..

org dah huha huha kat umh, ak kat sni ntah papa..deyy

actually, ak sbnrnya xsmpi ati nk tgglkn c I n C ni..ti xda spa nk bg mkn..ngekk toll..:))

nak kta boring mmg lerr…sbb bila xda org ni, rsa kosong jak..

ak pown xdela nk pikir2 psai org len mlainkan diri ak sndri…huhu

td  ptg ak g ler pusing2 kat cmpus ak ngan kuda ksyg gua..

hmm..uii, besau jgak ler sbb smpi sejam ak pusing2…bkn xpnh tp sje “buang angin”..

naik bukit, trun bukit, pusing smua kolj…snggah jap tembak2 view yg lawa..pastu g tasik kejut tgk air

xsngka plak, dlu tmpt tu jernih je, smpt lg ktrg g mncing…skng ni dah mcm milo ess da.

ha..pastu gua trsrmpk nga pgtua kolj ak neh..hamboii2…beriadah nga bini tu…oh kubahagiaaa..

actually, bliau ni lect kat fac ak, ..ha die gak le mentor tyme ak men tiger wood ..ngee..kra knal gle2..

oh yeah, tyme round2 tu ak smpt le bermonolog dlm ati..

“oh betapa cepatnye masa berlalu

xsngka dah dkt 3 taun ak kat sni..kre SEPARUH JALAN da

makan, tido, g klas, lapk sne, enjoy sni, main situ, balik umah, dtg sni..bla2..haihh..xsngka plak

mmg btullah ap ckgu ak pnh pesan..hdup tyme blaja ni mmg pling indah

ya memang..mse nilah ak blja byk bnda pasal hdup ini

mcm2 org n pe el ak jmpa..semuanya brgntung pda dri kta sndiri”

kalau kta corak jalan hdup kte nga sebaiknya tnpa cacat cela..

maka selamatlah kte dri sbrg msalah…sbb “ sedikit tersasar rugi seribu batu perjalanan

btullah org kte..hdup ni kalu nak ibaratkn nga sgulung ijazah..pown xleh g mne..

ye le…wlpon stggi mna ilmu kte kalu akhlak kte ZERO..xleh gak

short formnya..

ilmu tnpa amal itu gile

amal tnpa ilmu itu bodoh.

kranya dlm hdup ni kte perlu pndai seimbangkan semuanya.

hmm..ku harap hari2 yang mendatang ni akan sentiasa lbih baik dri hari2 sblumnya.

_very de classic._

gmbau ni kalu xslap mse orientasi..

tyme tu bru fis week ak kat sni..masih fresh2 lg kannn…hoho