Category: Uncategorized


Now i know

location: my 2nd home

time: 1.14 a.m

mood: listening songs

adui..after brapa kali pikir2, bru dpt idea nak post pasal pa..hihi
korek punye korek tiba2 ak teringt stu benda..”aurora”
ni suma pasal mmber ak pnah ckp ad lagu aurora..sound intrisitng right?
then ak pown mla beryahooling n googling
hey, guess wat i’d found.hmm
ok2..1 song dat really2 great, awesome, superb, nice..bla2
i really2 enjoy it..
tjuk lagu dia “AHMAD”.. “sbb tu bg highest gratitude nga lgu ni”..hahah
jom ramai2 buka youtube skng then nyanyi ikut lirik nih.. 


Hai Ahmad….
Ahmad..Ahmad…

Pertama kali si aku malu-malu,
Saat ku dekat ku ragu-ragu
Mungkinkah dia suka padaku
Ah Ah Ahmad…

Ternyata tanpa ku duga-duga,
Aku terima salam darinya
Bergetar saatku membalasnya,
Ah Ah Ahmad…

Dialah idola,
Dialah superstar,
Mampu menggetarkan ranah jiwa

Dia yg ku nanti,
Selalu terpuji,
Ingin ku dekat, selalu ku dekat..

Ahmad…
Kau selalu dihatiku
Ahmad…
Luluhkan keangkuhanku,
Ahmad…
Ingin aku cepat-cepat,
Bercinta dengan lelaki paling hebat..

Ahmad…
Peribadinya sederhana,
Ahmad…
Tiada banyak bicara,
Ahmad…
Ku tak mahu lama-lama,
Mendekat kepadaku dengan segera..

Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….

ha..nila pnyayi asal lgu ni..
kalu nk tau nma dia..hmm..lu pikirlah sndri..kah2
 she sing this song 4 a person name ahmad..
omaigod, my name start wif ahmad
WADDE!!..jgn prasan sgt lah weh..hihihi 

Advertisements

location:.kuo

time: 1.33 pm

mood: happy weekend

WADDE!!…it’s weekend guys..n i’ve no idea on wat to do..

dri pg smpi nak tido ni ak xtahu nak wat pe..hahah

nak wat cmna..suma org dah berbalikan..n me, still here…ciss

hey, sok dah nak grak…RAUB..here i come..heheh..

nak dpndekn crita, esok gua nak berhijrah ke RAUB pahang plak..

searching something new there..babai area tgh..gua nak g area pntai timur plak ni

hehe, btw,  miss my hometown so much..” land below the wind”..

hmm, xpelah…org kta jauh perjalanan luas pemandangan

i take it as a motivation 4me..learn frm the experience..:))

yelah, hidup ni kalu kita hanya tahu bngga dgn ap yg kita ad, xkkan kmana lah derr

tgk2 lah sket dunia luar, dunia org lain…bru bleh compare.

bila dah smpai masa, maka pulanglah kembali ketanah air..

buat pmbaharuan, buat pnmbahbaikkan..utk bangsamu..

WALAWEHHH..sembang bagai org bimbang..hahahha

but it’s true ryte..just take a tyme n  think about it..

ehh lupa…today it’s mothers day…

fuhh…mum, ur the special one in my life..

no matter wat happen, u always beside me..

u give me a spirit to live in this fascinate world..

u always make me smiley, sing me a song when i’m sad..

no one can replace u..

HAPPY MOTHER’S DAY..

luv u mom…:))

cuz mom never stop to fix our problems..:))

WANNA..DUNNO..GONNA

TOP 50 POPULAR CHAT & TEXT ACRONYMS

  1. 2moro – Tomorrow
  2. 2nite – Tonight
  3. BRB – Be Right Back
  4. BTW – By The Way
  5. B4N – Bye For Now
  6. BCNU – Be Seeing You
  7. BFF – Best Friends Forever
  8. CYA – Cover Your Ass -or- See Ya
  9. DBEYR – Don’t Believe Everything You Read
  10. DILLIGAS – Do I Look Like I Give A Sh**
  11. FUD – Fear, Uncertainty, and Disinformation
  12. FWIW – For What It’s Worth
  13. GR8 – Great
  14. ILY – I Love You
  15. IMHO – In My Humble Opinion
  16. IRL – In Real Life
  17. ISO – In Search Of
  18. J/K – Just Kidding
  19. L8R – Later
  20. LMAO – Laughing My Ass Off
  21. LOL – Laughing Out Loud -or- Lots Of Love
  22. LYLAS – Love You Like A Sister
  23. MHOTY – My Hat’s Off To You
  24. NIMBY – Not In My Back Yard
  25. NP – No Problem -or- Nosy Parents
  26. NUB – New person to a site or game
  27. OIC – Oh, I See
  28. OMG – Oh My God
  29. OT – Off Topic
  30. POV – Point Of View
  31. RBTL – Read Between The Lines
  32. ROTFLMAO – Rolling On The Floor Laughing My Ass Off
  33. RT – Real Time
  34. THX or TX or THKS – Thanks
  35. SH – Sh** Happens
  36. SITD – Still In The Dark
  37. SOL – Sh** Out of Luck
  38. STBY – Sucks To Be You
  39. SWAK – Sealed (or Sent) With A Kiss
  40. TFH – Thread From Hell
  41. RTM or RTFM – Read The Manual -or- Read The F***ing Manual
  42. TLC – Tender Loving Care
  43. TMI – Too Much Information
  44. TTYL – Talk To You Later -or- Type To You Later
  45. TYVM – Thank You Very Much
  46. VBG – Very Big Grin
  47. WEG – Wicked Evil Grin
  48. WTF – What The F***
  49. WYWH – Wish You Were Here
  50. XOXO – Hugs and Kisses
for more info, please  googleling or yahooling via netlingo.com..XD
“engeeelish is fun”..

location: kuo

tyme: 2. 23pm

mood: kosong

walawehh…cuti sudehh..xsngka, cpat beno masa berlalu

hmm, abis dah tahun 3 kat sni, ad lagi stahun…heee

wokey2..xpayah lah kan mau taching2..cma mau djadikan crita jak ni

firstly, gua nak ucap CONGRATULATION !!  to all my friends yg dah abis stadi..

xsngka cepat btui masa berlalu..3 tahun rasa mcm singat tp mcm2 sdh berlaku

hmm, tnggal lah ktrong yg 4 tahun ni terkontang kanting d sni..ciss

owh yeah, actullay studnts who r taking edu, eng, law must cmplete their study in 4years..huhu

xpa2, truskan usha…life must go on ok..

skg ni msa cuti, 4 bulan yoo..lama gilaaa

i’ve no idea on what to do..just wasting my tyme wif sleeping, surfing n lepaking…XD

next week bru mau start pikir apa2 yg patut..

kalu nak ikutkan hati, mmg mau syak ku redah stu dunia ni

p berjalan2 berpoya2 beriya2..haihh, kalaulah ad dato yg snggup sponsor 

oh god, wish this happen ryte now,,,on the spot..hahahha

wanna say gud luck suma yg nga berintern2..

jgn lpa kalu dah masuk elaun bank in kat gua..haha

wish someday i could be here…

amazing world thru “Aotearoa” eyes..:))

GILANYA..

LOCATION: ATS LANTAI!!

TYME: 5.24 PM

MOOD:.kosong

pergh!!..berhabuk2 dah blog ak ni..dah lma ak tgglkan..

nsb baek ak masih igt pasword dia..huhu, alahai, sian kau ekk..

dlu ak slalu belai2, ari2 ak jenguk ko…skng ni mcm haremmm..sian deh lorhh..

ok2, start ari ni ak akan jga lg ko ek..kasi mndi ko ari2 nga post2 ak ntah pape..wokoekwokeok..

hmm, actually kan..byk bnda nak crita kat sni…tp bla nak tulis je, trus ilang suma bnda..haihh

stress btul nih.kalu xslap sdh dkat 2 bulan ndak da post apa2 dsni..

bknnya xda msa ad tp MIM ALIF LAM SIN…hehe..byk kerja kowt.

alahai,.stress btuii sem ni, assgnt belambak2..stadinya ntah kemna..asaiment je

ak igt bgus suh nc tukar nma jadi Unvrsiti Kerja Malaysia..hahahahah

WTFISH!!, sembang bagai org bimbang..bknnya xleh wat..ade je masa cma kan..

sikap  bertangguh tu, mmg btul2 suweyy lah…ha, skng RSAKAN!!..

skng ni dah nak msuk last week..tyme nilah byk keja nak kna antr..

tyme ni jugaklah kna korbankn masa tido, main, segala bagai…damn!!..

huhuh,.to be continued…”ad cite lain yg lbih pntign dri ni”..tggu ekk..XD

woit2..ha ni kucing aku.nma die FUTIH…tgk mte die tu..paki kontek lens kan..haha

huhu, ak post kat sni sbb ak dpt tau kucing aku ni dah meninggal,..

siot nyer kete yg langgar…xde prikmanusian btui..

pnat2 org jge, siap ad rumah lg, bg mndi, friskies suma..adehh

die ni ad 3 org adik bdadik..sumanya wrna putih..tp die ni lain sket

mata dia tu mengancamm jiwa dan raga..bahahaha

wahai c FUTIH, smga ko brsamdi ngan aman ekk

…R.I.P….

J.E.M.E.N.T.A.H LAGI…~~

Location: kkm

tyme: 10.29 pm

mood: kenyang gilerr…

 

alahai..eran btul, makan smpi  ¾ kali sehari…tp xgak besar2..

tgk lombu, karabau makan rumput jak tp badan die..fuhh..”berotot 2 syhiall”..hahah

mgkin sbb ak ni slalu mkn xabis kot..heeeeee

nak wat cmne, dah pewot ak kecik, usus plak xdpt nak isi byk..

kalu paksa kang muntah plak…”mcm bulimia”..oh noooooooo

hmm..ok2..ni gua nak cte pasal trip gua aritu g jementah…

sapa2 yg xtau jementah tu kat mna check google maps skng!!…

hmm, ni kalu ikut dah 2 kali ak g…aritu g bercti yg ni g mlwat plak..

ha, actually, ak g mlawat mmber ak yg xcdnt tu..

umah die kat jmntah lerr…dkt2 nga gunung ledang..

aritu gua g naik mto yg ni naik kete…xlarat la nak naik mto..kang mcm2 aksi ak wat..xd

kalu jnis2 yg Ducitta ke Honda cpr ke xpe gak..sklip mta bleh smpi..haha

nsb lerr ade mmber gua nak ikot..kalu g sorg2 takut sesat lah wehh…

nak kte jauh xgak dlm 2jam smpi dah tp sbb tyme tu CNY so byklah “speedo2 rapped”

ha, kalu nak tau, ak nga mmber ak ni dua2 borneoan..

kra terer lah sbb tau jalan kat tnh melayu ni..hahahhahahah

sempat gak lah kmi g tgk banjir yg kat segamat tu..

fuss, terok lah…mcm tsunami kecil2..air laju gile..tp area umah mmber ak ni xkne..

alahai..tyme balik tu yg wat ak stress gile nak mmpus…

jammed lah siot…dri ayer keroh tu  smpi bangi ni ha..

mmg cram lah kaki ak, vontot pown kemps da…mna xnye “20 km/j je kot”…pokemonn!!

ohoho, rsanya nilah first tyme ak drve kat sni..

dlu cuak sbb tgk org kat sni drve mcm nak tmpah kubur awal2..haha

tp allah itu maha berkuasa,..kalu nak jadi…jadi gak kan..

so ak branikan diri lerr…alhamdulillah..selamat ngan jayanya…ngeee

trip kali ni ktrg xdepown g mne2, brske2 sna sni..

sbb mmg hajat baek nak g lawat org sakit je..

hehhehehe

 

HATE THIS!!…..GRRR

 

tu dia..”syaitan merah”

location: bilik lerr

tyme: 4.35 pm

mood: exam maa

yeahhhhhhhh….glory2 man u..hahaha

wat a goal from rooney…its awesome..xd

sjak akhir2 bru ko nak dpt rntak cri goal ek..

asal tyme awal2 musim xwat…haih..xpe2..keep it up..

btw..for me man of the match for the game is silva..

great player..prfct through ball, ..

hmm…perfect gme, xsia2 g tgk…pdhl mmg nak tgk pown..hahah

xpuas ati sket kat nani ni..asyik nak rembat dri jauh je..

chances goal tu mmg ade tp 1/10…wat the fish!!

its football ok,, team work tu penting..

dah lerr xde style sndri..nak ikut2 gaya ronaldo tu watpe…haihh..

hmm…game smlm mmg ptt man u amek lah..

hahah..tevez pown mcm xnmpk jerr…keke

owh giggs..ko bleh kuar umah la…hahah

 

Manchester united  2 ( nani, rooney)

Manchester city        1 ( silva, tanx to dzeko for the try )nsb je..xd

 

ha..tu diaa..smat kan..berba n rooney dah wat ni….xd

 

 

 

 

..Half Way..

location: ba alif nga ya

tyme: 11.26 pm

mood: kosong lg..

haihh..bilalah ak nak balik ni..cti dah separuh dah tp ak msi duk hstel ni lg..

org dah huha huha kat umh, ak kat sni ntah papa..deyy

actually, ak sbnrnya xsmpi ati nk tgglkn c I n C ni..ti xda spa nk bg mkn..ngekk toll..:))

nak kta boring mmg lerr…sbb bila xda org ni, rsa kosong jak..

ak pown xdela nk pikir2 psai org len mlainkan diri ak sndri…huhu

td  ptg ak g ler pusing2 kat cmpus ak ngan kuda ksyg gua..

hmm..uii, besau jgak ler sbb smpi sejam ak pusing2…bkn xpnh tp sje “buang angin”..

naik bukit, trun bukit, pusing smua kolj…snggah jap tembak2 view yg lawa..pastu g tasik kejut tgk air

xsngka plak, dlu tmpt tu jernih je, smpt lg ktrg g mncing…skng ni dah mcm milo ess da.

ha..pastu gua trsrmpk nga pgtua kolj ak neh..hamboii2…beriadah nga bini tu…oh kubahagiaaa..

actually, bliau ni lect kat fac ak, ..ha die gak le mentor tyme ak men tiger wood ..ngee..kra knal gle2..

oh yeah, tyme round2 tu ak smpt le bermonolog dlm ati..

“oh betapa cepatnye masa berlalu

xsngka dah dkt 3 taun ak kat sni..kre SEPARUH JALAN da

makan, tido, g klas, lapk sne, enjoy sni, main situ, balik umah, dtg sni..bla2..haihh..xsngka plak

mmg btullah ap ckgu ak pnh pesan..hdup tyme blaja ni mmg pling indah

ya memang..mse nilah ak blja byk bnda pasal hdup ini

mcm2 org n pe el ak jmpa..semuanya brgntung pda dri kta sndiri”

kalau kta corak jalan hdup kte nga sebaiknya tnpa cacat cela..

maka selamatlah kte dri sbrg msalah…sbb “ sedikit tersasar rugi seribu batu perjalanan

btullah org kte..hdup ni kalu nak ibaratkn nga sgulung ijazah..pown xleh g mne..

ye le…wlpon stggi mna ilmu kte kalu akhlak kte ZERO..xleh gak

short formnya..

ilmu tnpa amal itu gile

amal tnpa ilmu itu bodoh.

kranya dlm hdup ni kte perlu pndai seimbangkan semuanya.

hmm..ku harap hari2 yang mendatang ni akan sentiasa lbih baik dri hari2 sblumnya.

_very de classic._

gmbau ni kalu xslap mse orientasi..

tyme tu bru fis week ak kat sni..masih fresh2 lg kannn…hoho


 

 

 

 

..makhluk hijau..

location: biliku syurgaku

tyme: 1.32 pm

mood: rapuhh

sejuknya ari ni..hujan dri pagi smpi tgh mlm..

suhu 23’c..xnormal lah tuk kat sni..nak sntuh air pown bergegar…huhu

ha, hari ni gua dpt berita yg krg baek…bgn2 tido je trus dpt meses..

member ak xcdnt…menyirap darah ak skjap..

ni kira mmber baek A+++ ak lah kat sni,..dri fis year tyme orintasi lg ak knal sbb.

kra org prtama skali ler yg kamcing nga aku…

wlon ktrng ni xsme kos tp  slalu je sme2,..

ha..yg “makhluk hijau” tu sbb ktrng glar die ceplos..mcm cte JPBCongkak tu..haha

ok..sdkit dscrptin utk bdk sekor ni.:

die ni senget sket, sembang pown bleh tahan gak,

pastu die ni minat mto,.bwa moto lbih krg mcm “dani pedrosa” kot… beza nga ak sbb ak mnt kete…

tp sbb dielah ak dah brani naek mto, tahu sket2 pasal mto..

pndi maen bola, “pmnat the blues kot”..totti, joe cole tu suma idola die lah tu

beza nga ak sbb ak minat “syaitn merah”..asyik hangin je nga bla tgk manu mng..haha

rjin basuh kain siap anta dobi lg..”smpi ak pown terjebak”..ahaha

gara2 die gak ni ak trlpas flight aritu…haha “ye ke”??

ha,.die ni master mind utk ktrg gak,..

dri mndi pntai, sungai, laut, pnjt bukit n gunung, mcning ikan, kaco ank org..berfoya2..

mcm2 tmpt dah ktrg g..kehulu kehilir..kesana kemari..

suma ni ktrng bwat sndri sbb ktrg jnis jrg involve nga aktvti cmpus ni..hahahahhaha

hmm.. ok..sdkit terklan sbb xsngka mmber sndri yg xcdnt..

pdhl bru je mggu lpas ktrg tgk xcdnt live dpn mta mcm yg ak cte kat post psl bfday ak tu..

nasiblah umo die masi pnjg n semuanya slamt..

oii ceplos..pasni xdpt ler kte nak maen bola ptg2..pastu men ftsl xpown bdmnton mlmnya..

lpak2 tgk fatamorgana dunia…hahahahhahahahahah

bru je kte nak plan g air trjun tu…aduhaii..

xpe2 ti kalu ko dah shat jom kte redah sgala bagai..ahhaha

ha..nilah die..nahsahlihenn @ joe cole mlysia..hehe

oii liheen barua..entry ni ak bwat khas tuk ko..tp ko mna ad blog pown kan..

xpalah kalulah suatu hri nnti ko baca ni…ak cma nak ckp trima kasih sgla bagai..

ak byk terhutg budi nga ko..xpnh rsa nyesal pown dpt kawan mcm ko..

cpat sembuh..jgn kasi lmbat…

 

 

 

 

 

Mengejar Pelangi

location: ats katil

tyme: 2.06 am

mood:. bru balik berftsal2..

alahai…dkt2 nak cuti ni gua rsa mkin mlas nak g klas plak..enjoy derr

bajet mcm ak ni balik jak kan…deyyy…

entry kali ni gua nak tulis pasal “mengejar pelangi”..hehe..

actually, ni xde kaitan nga ap2 pown..cma gua amek smpana filem indonesia

kalu xsilap titlenya “mengejar matahari”..crita ni beshh…pasal khdupan  arjuna2 kmpung…

hmm..kalu nak tau tgk lah sndri yaaa..xd

ok…gua nak crita pasal holiday gua aritu sbnarnya…bru nak post da..ngee

skadr berkongsi kenangan2 indah bersama yg sudi mmbacanya..heheh..

tyme new year aritu gua nga mmber2 ksayangn gua glah mencari ketengan..

jauh dri ksbukan bndr ni..ayt xble bla…

ktrong g a famosa mlaka..tmpt ni mmg luas lah siot…mcm2 ada..

kmi ni plan nak g mndi jak sbnrnya kat waterworld..ntah npa tiba2 gatal nak g tgk carnival plak..

kat waterworld tu..mmg best gilerrr…mcm2 gua naik..ad yg smpi nak gugur jntung denn..hoho

rmi siot org…mcm dkat hawaii pown ada…

gua smpt bermonolg “bilalah bleh ad mcm ni kat tmpt ak ek”..huhuhu

mlm tu bru ktrg g tgk carnival..yg ni lagi besh lah siot..

suka gilerr ak..”cowboy town”..ad psmbhn red indian, gajah2, fun fair, prsmbhn, org mnari2, magikk..etc2

ha..ktrng smbut new year kat sni gak lah..mls nak msuk town…

lpas tgk bunga api bru ktrg msuk town..gi snap2 pic sket..mkn, lpak2 kat dtrn phlawan

tp gua eran btul, kul 3 pgi pown mlaka masi bleh jam…

jam truk plak tu..byk gila da kndaraan..ntah org p mna pown gua xtau..

subuh cmtu bru ktrng balik..tyme otw balik tu..byk da roadblock..

nsib ktrng naek kete, kalu x kmpem naik lori gaklah jwbnya…haha



ha..nilah sbnyarnya pelangi yg ktrong cari2…hehehe…

ok..ap yg penting..aritu mmg sgt terbuakzzz..

sykur ya allah krna masi mmberi kmi nikmat hdup dunia ini

smga tahun ini kta akn lebih berjaya didunia dn diakhrat,,

kpda kawan2ku..nxt station kat mna plak??..hahahahah