Latest Entries »

..Half Way..

location: ba alif nga ya

tyme: 11.26 pm

mood: kosong lg..

haihh..bilalah ak nak balik ni..cti dah separuh dah tp ak msi duk hstel ni lg..

org dah huha huha kat umh, ak kat sni ntah papa..deyy

actually, ak sbnrnya xsmpi ati nk tgglkn c I n C ni..ti xda spa nk bg mkn..ngekk toll..:))

nak kta boring mmg lerr…sbb bila xda org ni, rsa kosong jak..

ak pown xdela nk pikir2 psai org len mlainkan diri ak sndri…huhu

td  ptg ak g ler pusing2 kat cmpus ak ngan kuda ksyg gua..

hmm..uii, besau jgak ler sbb smpi sejam ak pusing2…bkn xpnh tp sje “buang angin”..

naik bukit, trun bukit, pusing smua kolj…snggah jap tembak2 view yg lawa..pastu g tasik kejut tgk air

xsngka plak, dlu tmpt tu jernih je, smpt lg ktrg g mncing…skng ni dah mcm milo ess da.

ha..pastu gua trsrmpk nga pgtua kolj ak neh..hamboii2…beriadah nga bini tu…oh kubahagiaaa..

actually, bliau ni lect kat fac ak, ..ha die gak le mentor tyme ak men tiger wood ..ngee..kra knal gle2..

oh yeah, tyme round2 tu ak smpt le bermonolog dlm ati..

“oh betapa cepatnye masa berlalu

xsngka dah dkt 3 taun ak kat sni..kre SEPARUH JALAN da

makan, tido, g klas, lapk sne, enjoy sni, main situ, balik umah, dtg sni..bla2..haihh..xsngka plak

mmg btullah ap ckgu ak pnh pesan..hdup tyme blaja ni mmg pling indah

ya memang..mse nilah ak blja byk bnda pasal hdup ini

mcm2 org n pe el ak jmpa..semuanya brgntung pda dri kta sndiri”

kalau kta corak jalan hdup kte nga sebaiknya tnpa cacat cela..

maka selamatlah kte dri sbrg msalah…sbb “ sedikit tersasar rugi seribu batu perjalanan

btullah org kte..hdup ni kalu nak ibaratkn nga sgulung ijazah..pown xleh g mne..

ye le…wlpon stggi mna ilmu kte kalu akhlak kte ZERO..xleh gak

short formnya..

ilmu tnpa amal itu gile

amal tnpa ilmu itu bodoh.

kranya dlm hdup ni kte perlu pndai seimbangkan semuanya.

hmm..ku harap hari2 yang mendatang ni akan sentiasa lbih baik dri hari2 sblumnya.

_very de classic._

gmbau ni kalu xslap mse orientasi..

tyme tu bru fis week ak kat sni..masih fresh2 lg kannn…hoho


 

 

 

 

..makhluk hijau..

location: biliku syurgaku

tyme: 1.32 pm

mood: rapuhh

sejuknya ari ni..hujan dri pagi smpi tgh mlm..

suhu 23’c..xnormal lah tuk kat sni..nak sntuh air pown bergegar…huhu

ha, hari ni gua dpt berita yg krg baek…bgn2 tido je trus dpt meses..

member ak xcdnt…menyirap darah ak skjap..

ni kira mmber baek A+++ ak lah kat sni,..dri fis year tyme orintasi lg ak knal sbb.

kra org prtama skali ler yg kamcing nga aku…

wlon ktrng ni xsme kos tp  slalu je sme2,..

ha..yg “makhluk hijau” tu sbb ktrng glar die ceplos..mcm cte JPBCongkak tu..haha

ok..sdkit dscrptin utk bdk sekor ni.:

die ni senget sket, sembang pown bleh tahan gak,

pastu die ni minat mto,.bwa moto lbih krg mcm “dani pedrosa” kot… beza nga ak sbb ak mnt kete…

tp sbb dielah ak dah brani naek mto, tahu sket2 pasal mto..

pndi maen bola, “pmnat the blues kot”..totti, joe cole tu suma idola die lah tu

beza nga ak sbb ak minat “syaitn merah”..asyik hangin je nga bla tgk manu mng..haha

rjin basuh kain siap anta dobi lg..”smpi ak pown terjebak”..ahaha

gara2 die gak ni ak trlpas flight aritu…haha “ye ke”??

ha,.die ni master mind utk ktrg gak,..

dri mndi pntai, sungai, laut, pnjt bukit n gunung, mcning ikan, kaco ank org..berfoya2..

mcm2 tmpt dah ktrg g..kehulu kehilir..kesana kemari..

suma ni ktrng bwat sndri sbb ktrg jnis jrg involve nga aktvti cmpus ni..hahahahhaha

hmm.. ok..sdkit terklan sbb xsngka mmber sndri yg xcdnt..

pdhl bru je mggu lpas ktrg tgk xcdnt live dpn mta mcm yg ak cte kat post psl bfday ak tu..

nasiblah umo die masi pnjg n semuanya slamt..

oii ceplos..pasni xdpt ler kte nak maen bola ptg2..pastu men ftsl xpown bdmnton mlmnya..

lpak2 tgk fatamorgana dunia…hahahahhahahahahah

bru je kte nak plan g air trjun tu…aduhaii..

xpe2 ti kalu ko dah shat jom kte redah sgala bagai..ahhaha

ha..nilah die..nahsahlihenn @ joe cole mlysia..hehe

oii liheen barua..entry ni ak bwat khas tuk ko..tp ko mna ad blog pown kan..

xpalah kalulah suatu hri nnti ko baca ni…ak cma nak ckp trima kasih sgla bagai..

ak byk terhutg budi nga ko..xpnh rsa nyesal pown dpt kawan mcm ko..

cpat sembuh..jgn kasi lmbat…

 

 

 

 

 

Mati itu Pasti…

Persoalan:

tersebar dalam internet mengenai tanda-tanda sebelum ajal menjelang bagi umat Islam seperti 100 hari sebelum mati badan akan mengalami getaran sesudah asar, 40 hari sebelum meninggal akan berdenyut pusat, juga berlaku sesudah asar. soalannya, sejauh manakah kesahihan tanda-tanda ini sedang tidak diketemui sebarang nas atau dalil dari Al-Quran atau Sunnah. Sedang ada yang mengatakan ia pandangan segelintir ulama. Dan apakah hukum jika ia dijadi iktiqad? dan apakah hukum jika menolaknya?

Jawapan;

Sesuatu yang tidak sabit dengan nas dari al-Quran atau as-Sunnah, tidak harus dijadikan iqtiqad. Termasuklah juga perkara-perkara ghaib. Urusan aqidah dan kepercayaan adalah urusan agama. Oleh itu, tiada siapapun harus mendakwa sesuatu itu sebagai keyakinan agama atau amalan agama melainkan ia wajib mendatangkan dalil yang soheh dari al-Quran atau as-Sunnah. Sabda Nabi -sallallahu alaihi wasallam-; “Sesiapa mereka-reka dalam urusan kami ini (yakni urusan agama) apa-apa yang bukan darinya, maka ia adalah tertolak”. Adapun suatu dakwaan yang dibuat atas dasar pengalaman, kajian, penelitian dan sebagainya -bukan atas dasar agama-, itu terserah kepada setiap individu sama ada untuk menerima atau menolaknya berpandukan penilaian akal masing-masing.

Kesimpulannya, orang yang mendakwa tanda-tanda kematian itu adalah dari agama, wajiblah ia mendatangkan dalil dari al-Quran atau as-Sunnah. Jika ia mendakwa ianya dari pengalaman atau penelitian, terserahlah kepada masing-masing untuk mempercayainya atau tidak.

Tanda-tanda kematian yang baik (husnul-khatimah)

Apa yang jelas terdapat nas tentangnya ialah tanda-tanda kematian yang baik (husnul-khatimah) iaitu;

1. Mati dengan mengucap kalimah syahadah

Sabda Rasulullah –sallallahu ‘alaihi wasallam-;

مَنْ كَان آخِرَ كَلامِه لا إِلهَ إِلاَّ اللَّهُ دَخَلَ الجَنَّةَ
“Sesiapa yang ucapan terakhirnya (sebelum mati) ialah Lailahaillallah, maka ia akan masuk syurga”. (Riwayat Imam al-Hakim dari Mu’az bin Jabar –radhiyallahu ‘anhu-. Kata al-Hakim; Hadis ini sanadnya soheh.)

2. Berpeluh di dahi

Sabda Rasulullah –sallallahu ‘alaihi wasallam-;

اَلْمُؤْمِنُ يَمُوْتُ بِعَرَقِ الْجَبِيْنِ
“Seorang mukmin mati dengan berpeluh dahinya”. (Riwayat Imam Ahmad, at-Tirmizi, an-Nasai dan al-Hakim dari Buraidah –radhiyallahu ‘anhu. Kata Imam at-Tirmizi; hadis ini hasan. Menurut al-Hakim; hadis ini adalah soheh. Tashih al-Hakim itu dipersetujui Imam az-Zahabi. (Lihat; Faidhul-Qadier, hadis no. 9145))

Maksud hadis di atas ialah; jika kelihatan pada dahi si mati renik-renik peluh, maka itu tanda bahawa ia mati dalam iman. Sebab terjadinya renik-renik peluh itu menurut sebahagian ulamak ialah kerana malunya kepada Allah yang memberi rahmat kepadanya sedangkan masih ada dosanya kepada Allah. Sebahagian ulamak pula berkata; orang mukmin tidak terlepas dari merasai kepayahan ketika mati, namun kepayahan yang dihadapinya ringan sahaja iaitu hanya sekadar kepayahan yang menerbitkan peluh yang berpercikan pada dahi. (Faidhul-Qadier, hadis no. 9145)

Dalam satu hadis yang lain, Nabi –sallallahu ‘alaihi wasallam- bersabda;

لَقِّنُوْا مَوْتَاكُمْ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ فَإِنَّ نَفْسَ الْمُؤْمِنِ تَخْرُجُ رَشْحًا وَنَفْسُ الْكَافِرِ تَخْرُجُ مِنْ شِدْقِهِ كَمَا تَخْرُجُ نَفْسُ الْحِمَارِ‏
“Ajarilah orang yang hampir mati di antara kamu Lailahaillallah. Sesungguhnya ruh orang beriman akan keluar dengan bercucuran peluhnya. Adapun ruh orang kafir akan keluar dari rahangnya sebagaimana keluarnya ruh kaldai”. (Riwayat Imam at-Thabrani dari Abdullah bin Mas’ud –radhiyallahu ‘anhu-. Kata Imam al-Haithami; sanad hadis ini adalah hasan. (Lihat; al-Asas Fi as-Sunnah, Sa’id Hawa, jil. 3, hlm. 1164, hadis no. 1112)).

3. Mati ketika sedang melakukan amal soleh

Sabda Rasulullah –sallallahu ‘alaihi wasallam-;

مَنْ قَالَ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ اِبْتِغَاْءَ وَجْهِ اللهِ خُتِمَ لَهُ بِهَا دَخَلَ الْجَنَّةَ وَمَنْ صَامَ يَوْمًا اِبْتِغَاْءَ وَجْهِ اللهِ خُتِمَ لَهُ بِهَا دَخَلَ الْجَنَّةَ وَمَنْ تَصَدَّقَ بِصَدَقَةٍ اِبْتِغَاْءَ وَجْهِ اللهِ خُتِمَ لَهُ بِهَا دَخَلَ الْجَنَّةَ
“Sesiapa mengucapkan Lailahaillallah semata-mata kerana mengharapkan keredhaan Allah, lalu ia mati dengan kalimah itu, maka ia akan masuk syurga. Sesiapa berpuasa pada satu hari kerana mengharapkan keredhaan Allah, lalu ia mati ketika sedang berpuasa itu, maka ia akan masuk syurga. Sesiapa bersedekah dengan satu sedekah kerana mencari redha Allah, lalu ia mati sesudah bersedekah itu, maka ia akan masuk syurga”. (Riwayat Imam Ahmad dari Huzaifah –radhiyallahu ‘anhu-. Berkata Imam al-Haithami di dalam Majma’ az-Zawaid; “Para perawi hadis ini adalah tsiqah”. Menurut Syeikh al-Albani; hadis ini adalah soheh. (Lihat; Ahkam al-Janaiz)).

Sekadar peringatan bersama..

~mr nexus~

Mengejar Pelangi

location: ats katil

tyme: 2.06 am

mood:. bru balik berftsal2..

alahai…dkt2 nak cuti ni gua rsa mkin mlas nak g klas plak..enjoy derr

bajet mcm ak ni balik jak kan…deyyy…

entry kali ni gua nak tulis pasal “mengejar pelangi”..hehe..

actually, ni xde kaitan nga ap2 pown..cma gua amek smpana filem indonesia

kalu xsilap titlenya “mengejar matahari”..crita ni beshh…pasal khdupan  arjuna2 kmpung…

hmm..kalu nak tau tgk lah sndri yaaa..xd

ok…gua nak crita pasal holiday gua aritu sbnarnya…bru nak post da..ngee

skadr berkongsi kenangan2 indah bersama yg sudi mmbacanya..heheh..

tyme new year aritu gua nga mmber2 ksayangn gua glah mencari ketengan..

jauh dri ksbukan bndr ni..ayt xble bla…

ktrong g a famosa mlaka..tmpt ni mmg luas lah siot…mcm2 ada..

kmi ni plan nak g mndi jak sbnrnya kat waterworld..ntah npa tiba2 gatal nak g tgk carnival plak..

kat waterworld tu..mmg best gilerrr…mcm2 gua naik..ad yg smpi nak gugur jntung denn..hoho

rmi siot org…mcm dkat hawaii pown ada…

gua smpt bermonolg “bilalah bleh ad mcm ni kat tmpt ak ek”..huhuhu

mlm tu bru ktrg g tgk carnival..yg ni lagi besh lah siot..

suka gilerr ak..”cowboy town”..ad psmbhn red indian, gajah2, fun fair, prsmbhn, org mnari2, magikk..etc2

ha..ktrng smbut new year kat sni gak lah..mls nak msuk town…

lpas tgk bunga api bru ktrg msuk town..gi snap2 pic sket..mkn, lpak2 kat dtrn phlawan

tp gua eran btul, kul 3 pgi pown mlaka masi bleh jam…

jam truk plak tu..byk gila da kndaraan..ntah org p mna pown gua xtau..

subuh cmtu bru ktrng balik..tyme otw balik tu..byk da roadblock..

nsib ktrng naek kete, kalu x kmpem naik lori gaklah jwbnya…haha



ha..nilah sbnyarnya pelangi yg ktrong cari2…hehehe…

ok..ap yg penting..aritu mmg sgt terbuakzzz..

sykur ya allah krna masi mmberi kmi nikmat hdup dunia ini

smga tahun ini kta akn lebih berjaya didunia dn diakhrat,,

kpda kawan2ku..nxt station kat mna plak??..hahahahah

 

21.01…

location: new home

tyme: 4.08 pm

mood:. evrthing look’s new..

hey…lmanya gua x updatebloh gua ni…berhabuk smpi nak tmbuh asparagus sdh…haha

hmm…PENGUMUMAN2…8-10-TION…sila hambil perhatiann..

sya dah msuk 20 an lah wehh…hahahahhaha

hmm..ari jumat lpas adlh hari saya…

hari “bornday” saya…21 januari…aquarius boy lah critanya…hehehe

hmm…btw, bufday kali ni xda smbut2 kek2, pizza2, prank2 sgla bagai..

kali ni gua smbut bufday gua sdikit gloomy..

gua igt gua nak muhasabah diri..dah xsngka dah dkt 20 tahun nikmat yg Allah bg kat aku..

xternilai, xterkata..xmmpu ku ungkapkan melainnkan subahanallah..

Ya allah, jadikanlah ak insan yg sntiasa bersyukur diatas nikmat yg engkau beri..

sesungguhnya engkaulah tuhan yg maha pemurah..

HA..mlm bufday tu ak g lah round2 bumi bangi ni naik kuda kesayangan ku…

dah kul 3.00 pagi dah tu…hehe

saja nak menikmati keindahan alam ciptaan tuhan smbil bermonolog dgn bulan…

i’m talking to the moon mcm lgu bruno mars…hahaha

owh yeah…ak rsa tahun ni ak dpt hadiah hari jadi yg pling special lah…haha

mlm 21 tu plak ak g downtwn n igt nak clbrate kecil2ln

dgn mmber ak..skrng2nnya ad gaklah clbration..huhu

hohoh tyme tu gak lah hmmm…live, secara langsung..

ngetttttttttttttt,,,,zreeeeeeeeeetttttttt..gedebummm….!!!!

excident, moto lnggr moto..

actually, nak dpndaakn crita moto tu bru je lpas ptong ak..laju gila babeng nga xda lmpu plak tu..

smpi je kat trfic light…dusss, trus lnggr 1 lg moto yg bengap gak g lnggr lmpu isyrt…

ak cuak gila..”MENYIRAP” darah aku…dah lerr ak elergik bab2 darah ni…adehhh

nauzubillah..ya allah jauhkan aku dri sgla malapetaka…slmatkan perjalananku…aminn

 

bwat semua yg meng”wish” bufday aku…

terima kasih banyak2..muchas gracias, sukran jazilan…

hanya itu yg ak mmpu bls…tq sbb masi igt dn menghargai insan biasa ini..

semoga hari2 yg mendatang akn lebih baik dri sebelumnya….

kita hanya mmpu merancang…tapi hanya ALLAH yng berhak menntukan..

krana dialah sebaik2 perancang…xd


hehee…kalaulah ianya reall…ohoho

 

 

Why me!!…

location: on my bed

time:3.32 pm

mood:. xde mood

adehh,..gua pown xtau nak start cmne..keliru lg mengelirukan…

haha..sembang bagai org bimbang..huhuh

ha, ari ni gua nak cte sket…4 the secnd tyme..in my life nt ur all punya life ok…xd

i hd been asked to go out frm class..oh my porche..dapt red card lg..:(

damn!!..shit!!..stupid..idiot!! bla2…dush2….hmm..ckup 3 kali gua igt nak quit..dehh

jst wnder  why this is happen to me..not others..

ok, actually..bkn gua sngja dtg lewat..yg fis to juz bcoz i frget to bring kalkulator je…dah dsruh blah

yg 2nd ni plak..gua terlwat sket sbb tmn mmber g jmpa adik dia..ad hal..

bkn ktrng xnak g tp dah tersesat jalan…nak wat cmne

i’m not dat person who always “ponteng2” klas..

i’m jst take my responsibilty as a stdnt yg kna dtg klas ok..xkesah lah lwat or x..

oh ya, 4me..stdnt yg dtg klas tu bknlah seorng yg skema “nerd”,,

dia hanya mnjalankan amanah, tanggungjawab yg dbrikn olh prent dia je..

xphm btul sparuhnya pnrgai lect ni…spttnya die mnghargai usha plajr itu sndri

dtg klas wlopun lwat…tnye lah dlu knapa, mengapa, bgiman..jgn trus bg red card je..

haih..nasb gua igt sape gua, dn mraka itu sapa..kalu x..kmpem..dapn2 dua bg green light..

sedih pown ade..tp gua igt ni semua stu dugaan buat dri gua..

“kafarah dosa mybe”..anything dat happen mst hve a reason..

jst be calm..stay cool…dn’t care wat peoples say..”mncri kekuatn sndir ni”..huhu

“good boy gone bad”..hahaha…hopfly isn’t me..xd

hahahaha..

 

Ramming The Speed

Location: hostel

tyme: 4.01pm

mood: winter

aduyaii…smnjak 2 mnjk ni..gua lihat matahari kurg memancarkan sinarnya

rasa mcm duk dkat dlm gua dah…sejuk, angin bertiup sepoi2 language..

oh…betapa enaknya kalu dpt berhibernasi ini…huhuh

watever lah..actually, i think it’s been so long i didn’t talk bout car..

yeah..td sbnrnya gua g jalan2 n tetiba tertgk promotion inspira..

gua pown glah meninguk2 wajah kreta bru malaysia ini..

4 me not bad lah,..cma..bilalah nk tgk mlysia ni mmpu buat kereta sndri stnding nga ngara2 laen.

kalu stakat tiru prototype2 mcm ni..adehh.smpi bila dahh..

ahh..jst 4get it..it’s nt wat i want to talk to..

ha…this is it..jeng2……..

haaaa…yg ni lah bnda nak kongsi snbrnya..

aritu gua ad post pasal cadillac cts – v  gak..”yg xbce tu xtau lah”..kekeke

tp yg ni special edition sket..ni nme die ‘CADILLAC CTS – V COUPE RACE“..

actually kete cadillac ni bkn sume yg coupe…ad gak yg 4 pntu..

yg ni dgr cite xreleased lg sbb cadillac nga msih check permnce die..

will be compete in Sports Car Club of America World Challenge GT

well..anther superb car from other american people,..

huhuh..

my grade: 8/10..:))

imma liquid dream’s..

location: ba alif nga ya

tyme:.3.35 pm

mood:. dream of a dream

lets sing a song..:)

Posters of love surrounding me, I’m lost in a world of fantasy
Every night she comes to me and gives me all the love I need

Now this hot girl, she’s not your average girl
She’s a morpharotic dream from a magazine
And she’s so fine designed to blow your mind
She’s a dominatrix supermodel beauty queen

I dream about a girl who’s a mix of Farahdeeba
Just a little touch Scha alyahya’s wild style
With Siti Nurhaliza’s smile, throw in a body like Jessica Alba’s
You’ve got the star of my liquid dream

Rita rudaini’s lips to kiss in the dark
Underneath Rozaita che wan’s beauty mark
When it comes to the test well Wardina’s the best
And Fara Fauzana brings the rest

Now this hot girl, she’s not your average girl
She’s a morpharotic dream from a magazine
And she’s so fine designed to blow your mind
She’s a dominatrix supermodel beauty queen

I dream about a girl who’s a mix of Farahdeeba
Just a little touch Scha Alyahya’s wild style
With Siti Nurhaliza’s smile, throw in a body like Jessica Alba’s
You’ve got the star of my liquid dreams

Looks ain’t everything she’s got the sweetest personality
Like Fida Pantene
My mama thinks I’m lazy, my friends all think I’m crazy
But in my mind, I leave the world behind every night I dream
Oh..

Liquid Dreams, my Liquid Dreams
Waterfalls and streams, these liquid dreams

lyric’s by mr nexus

will be his first single and be nominate in 2015 grammy award

hahahahha…

gmbr hanya skdr hiasan..xd

New Year dah??

location: on my bed

time:.2.21

mood: everything looks new..xd

wow, xsngka lah weh..dah msuk thun bru dah.. ahlan wasahlan ya 2011

ok, i guess this is my first entry for this year..hmm,

btw..firstly, i jst want to rcall back everthg in the past..

ok, nak dpendekkan cite…tahun 2010 byk mnggalkan kesan dlm hdp gua…

mcm2 bnda jadi…ad yg baek, buruk, sedih, ketawa, sakit…n etc..

the big thing is…i broke my big toe n my buddy clbrate bufday gua ngan prank yg gila kejam!!..

siot tol drng…huhuh, tp ckup terharu da…

ha, thun 2010 gak mndatgkan kcriann bwat my fmly..

for de fis tyme after mny years…we all dpt clbrate raya sme2…

ape lg…haru biru lah dibuatnya..hahaha

tmbh2 gua bru dpt hero lg 3 org..my nephew..xd

hmm, mybe i should nt tell evrthing here…

let it bcme memories..the memories dat i  should nver frget..

yeah..sgla yg brlaku adlah kngn abadi.. byk mengajar kita erti hidup

mematangkan fikiran dn mmbuatkn kta lbih brani utk mnrskan hdup

4me, the big thing in life in nt jst edu..

it’s all bout the exprince in our life…bcoz, oneday we’ve to stnd by our own..

ok..stop at this..

gua nak cte pasal thun baru plak…2011..YEAH!!

…ad ap dgn 2011??..hmm,

actually, gua xde pasng niat/ azam pown utk tahun ni..ntah ler npa..

bg gua, cma nakkan yg terbaek je utk diri sndiri, fmly, kawn2 dn smuaa..

brharap tahun ini akn jadi lbih baek dri tahun2 sblumnya.

we jst cn plan..bt evrthngs dpnd on our creature “allah s.w.t”

hmm…

smoga sgla pengorbanan kita, amaln kita, tndakan kita sntiasa dbrkati olhnya

brulah hdup kta akan bhgia dunia dn akhirat…

“tingkatkan prestsi, krgkan kntroversi”..

 

 

 

 

 

What If….

Location: 8-324

tyme: 2.26 pm

mood:. kurang sihat

 

What…….

if anyone talks to me badly..i will stay away n try to be calm..

if anyone tells me the truth..i will accept and do not ever regret..

if anyone hurts my heart..i will stay calm and pray

if anyone gves me hope..i will hold and do not keep it a bay

if anyone looks down on me..i will take it easy..and strengthen my heart

if anyone loses their temper..i will take a deep breath and be quiet

if anyone needs my help i will lend my hand..and do my very best

it’s all bcoz

i do what i born to do

what i bred to do

what i trained to do.

 

i care for anyone feelings.

just another word from me…

-mr nexus-